dieta odtruwająca

7-dniowa dieta odtruwająca organizm

Ten rodzaj detoksu z pewnością przypadnie Wam do gustu. Zróżnicowanie przepisów oraz ich kaloryczność sprawią, że oczyszczanie organizmu przebiegnie bez jakichkolwiek większych wyrzeczeń. Wszystkie posiłki zostały dopracowane tak, aby zapewnić maksymalną ilość witamin, minerałów oraz składników odżywczych.

Detoks trwa dokładnie 7 dni. Nie można podczas niego pić alkoholu, jednakże kawa i herbata są w pełni dozwolonymi używkami. Warto jednak zamienić zwykłą herbatę na herbatę zieloną oraz ograniczyć kawę do maksymalnie dwóch filiżanek dziennie.

Detoks stosujemy w połączeniu z AcaLuxin – naturalnym środkiem na bazie jagód Acai oraz składnika EGCG (występującego w zielonej herbacie). Najlepszym efektem tego połączenia jest nie tylko kompletny detoks organizmu, ale pozbycie się nawet 2-3 kilogramów w ciągu zaledwie siedmiu dni.

Dieta odtruwająca organizm

Oto pełny przepis na 7 dni, z podzieleniem na posiłki, ich składniki oraz przybliżoną ilość kalorii.

DZIEŃ PIERWSZY – PONIEDZIAŁEK

Śniadanie (420 kcal): Razowiec z awokado i ogórkiem kiszonym

  • 2 kromki razowca
  • 1/2 awokado 50g
  • mały kiszony ogórek 60g
  • garść rukoli 30g
  • plasterek sera twarogowego półtłustego 20g
  • łyżeczka płatków migdałów 5g
  • szczypta papryki i czarnego pieprzu
  • 2 kapsułki AcaLuxin

Na kromkach chleba rozsmaruj awokado. Ułóż kawałki sera, plasterki ogórka i posyp rukolą. Przypraw i udekoruj płatkami migdałów. Po zjedzonym śniadaniu przyjmij dwie kapsułki AcaLuxin popijając szklanką wody.

Śniadanie II (190 kcal): Pieczone jabłko z polewą czekoladową

  • duże jabłko 150g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 40g
  • 2 kostki gorzkiej czekolady 30g
  • łyżeczka startej skórki z cytryny 12g

Jabłko przekrój na pół lub ćwiartki. Skrop sokiem z cytryny i oprósz cynamonem. Włóż do piekarnika i piecz 10 minut w temperaturze 150 stopni. Po wyjęciu polej jogurtem wymieszanym z roztopioną czekoladą i posyp skórką cytrynową.

Obiad (520 kcal): Potrawka z kalafiora i soczewicy

  • garść różyczek kalafiora 120g
  • 4 łyżki czerwonej soczewicy 55g
  • łyżka mleczka kokosowego 20g
  • 3 łyżki poszatkowanego pora 30g
  • 1/2 pomidorów z puszki 155g
  • 5 łyżek komosy ryżowej 50g
  • łyżka oliwy 10g
  • szczypta kurkumy mielonej, soli, pieprzu cayenne, mielonej gałki muszkatołowej oraz suszonego tymianku

Ugotuj opłukaną soczewicę w niewielkiej ilości wody. Pora podduś na oleju. Dodaj różyczki kalafiora. Następnie zalej pomidorami oraz niewielką ilością wody. Podduś do momentu, aż kalafior będzie miękki. Wymieszaj z ugotowaną soczewicą. Zaciągnij mleczkiem kokosowym. Podawaj z ugotowaną komosą.

Podwieczorek (290 kcal): Koktajl owocowy ze szpinakiem

  • duże kiwi 40g
  • małe jabłko 60g
  • banan 100g
  • średnia garść szpinaku 50g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • łyżeczka siemienia lnianego 5g
  • szklanka wody mineralnej lub kubek ostudzonej zielonej herbaty

Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze. Podawaj koktajl schłodzony lub dodaj 2-3 kostki lodu podczas miksowania.

Kolacja (410 kcal): Sałatka z burakami i ciecierzycą

  • średni burak 120g
  • 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy 180g
  • 2 łyżki poszatkowanej cebuli 20g
  • łyżka serka koziego 20g
  • łyżka pestek słonecznika 10g
  • łyżka oliwy 10g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • 2 łyżki kiełków 10g
  • garść rukwi wodnej 10g
  • 2 szczypty pieprzu 2g

Buraki ugotuj w skórce. Ostudź, obierz i pokrój w plastry. Wymieszaj z cieciorką, cebulą, kiełkami oraz rukwią. Dodaj olej i prażone pestki słonecznika. Przypraw pieprzem do smaku.

DZIEŃ DRUGI – WTOREK

Śniadanie (450 kcal): Jaglanka bakaliowa

  • 5 łyżek kaszy jaglanej 50g
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego 125g
  • 4 śliwki suszone 8g
  • łyżka płatków migdałów 10g
  • łyżka orzechów laskowych 16g
  • łyżka siemienia lnianego 10g
  • szczypta cynamonu
  • 2 kapsułki AcaLuxin

Ugotuj kaszę na mleku z dodatkiem cynamonu i siemienia. Cały czas mieszaj, aby się nie przypaliła. Możesz dodać niewielką ilość wody. Następnie wymieszaj z pokrojonymi śliwkami oraz orzechami. Po zjedzonym śniadaniu przyjmij dwie kapsułki AcaLuxin popijając szklanką wody.

Śniadanie II (250 kcal): Deser z wiśniami

  • 4 łyżki świeżych lub mrożonych wiśni bez pestek 40g
  • banan 90g
  • łyżeczka miodu 14g
  • łyżeczka orzechów laskowych 5g
  • 2 szczypty cynamonu 2g
  • szczypta imbiru mielonego 1g
  • 4 łyżki ziaren amarantusa 40g

Ugotuj amarantus w niewielkiej ilości wody z dodatkiem banana oraz przypraw. Dodaj wiśnie. Przełóż do miseczki, dodaj miód i orzechy.

Obiad (475 kcal): Klopsy warzywne

  • 1/2 szklanki gotowanej cieciorki bez soli 90g
  • 2 plastry cukinii 40g
  • łyżka poszatkowanej cebuli 10g
  • ząbek czosnku 5g
  • szczypta papryki mielonej 2g
  • 3 łyżeczki oleju rzepakowego 15g
  • szczypta soli oraz pieprzu
  • 2 łyżki natki pietruszki 8g
  • łyżka soku z cytryny 6g
  • 5 łyżek suchej kaszy bulgur 50g
  • 2 małe ogórki kiszone 100g

Zmiksowaną cieciorkę wymieszaj z tartą cukinią, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem, olejem i przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj kuleczki. Upiecz w piekarniku w temperaturze 150 stopni na blaszce (bez tłuszczu). Zjedz z ugotowaną kaszą wymieszaną z natką. Ogórki pokrój w plasterki, wymieszaj z cebulą i skrop sokiem.

Podwieczorek (230 kcal): Koktajl bananowo-pomarańczowy

  • średni banan 120g
  • pomarańcza 140g
  • 3/4 szklanki mleka sojowego lub innego roślinnego 125g
  • łyżka płatków migdałów 10g
  • Obierz owoce i zmiksuj z mlekiem. Na koniec posyp migdałami.
  • Kolacja (370 kcal): Brokuły z sezamową posypką
  • 3 duże garści różyczek brokułów 250g
  • łyżka oliwy 10g
  • 1/2 awokado 70g
  • ząbek czosnku 5g
  • łyżeczka sezamu 5g
  • łyżeczka siemienia lnianego 5g

Brokuły podziel na różyczki i podgotuj na parze przez 5 minut. Dodaj po szczypcie papryki mielonej, pieprzu oraz soli. Wymieszaj oliwę z ugniecionym awokado, wyciśniętym czosnkiem i przyprawami. Polej sosem brokuły. Przygotuj sezamową posypkę: zmiel w młynku siemię, sezam i sól, następnie posyp nią danie.

DZIEŃ TRZECI – ŚRODA

Śniadanie (380 kcal): Serek z zieleniną

  • 3/4 kostki twarogu półtłustego 150g
  • 1/3 szklanki kefiru 2% tłuszczu 80g
  • mała garść rukwi wodnej 10g
  • łyżka świeżej kolendry 10g
  • łyżka posiekanej cebuli 10g
  • 2 kromki chleba żytniego razowego 62g
  • szczypta soli oraz pieprzu
  • 2 kapsułki AcaLuxin

Do miseczki włóż pokruszony ser i zalej kefirem. Rozrób dokładnie z przyprawami i cebulą. Przed podaniem posyp zieleniną. Zjedz z pieczywem. Po zjedzonym śniadaniu przyjmij dwie kapsułki AcaLuxin popijając szklanką wody.

Śniadanie II (250 kcal): Śliwki z posypką

  • 4 śliwki węgierki 120g
  • 3 łyżki płatków owsianych 30g
  • 2 szczypty skórki z cytryny 2g
  • 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 40g
  • 1/2 łyżeczki miodu pszczelego 7g

Płatki wymieszaj z sokiem, miodem oraz tartą skórką. Owoce przekrój na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu rozłóż posypkę. Piecz 15 minut w temperaturze 150 stopni. po wyjęciu polej jogurtem przed podaniem.

Obiad (480 kcal): Pieczone warzywa na selerowo-ziemniaczanym puree

  • 2 buraki 180g
  • 2 marchewki obrane 160g
  • 1/2 papryki pomarańczowej 75g
  • garść jarmużu 20g
  • 2 małe, obrane ziemniaki 120g
  • 1/4 selera korzeniowego 60g
  • 2 łyżki oleju rzepakowego 20g
  • łyżka orzechów 10g
  • szczypta soli, pieprzu oraz gałki muszkatołowej
  • łyżka kolendry

Paprykę pokrój w cienkie słupki. Resztę warzyw obierz, pokrój w cząstki, jarmuż poszarp na mniejsze części. Włóż je do naczynia żaroodpornego, posyp potłuczonymi orzechami i skrop oliwą. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 20 minut. Ziemniaki ugotuj do miękkości, a następnie utrzyj je z pieczonym selerem oraz olejem na gładką masę. Pieczone warzywa ułóż na talerzu na puree z ziemniaków. Posyp kolendrą.

Podwieczorek (190 kcal): Zielony koktajl

  • garść szpinaku 50g
  • garść jarmużu 50g
  • średnie jabłko 120g
  • 5 łyżek soku z cytryny 30g
  • łyżka siemienia lnianego 10g
  • łyżeczka oleju lnianego 5g

Zmiksuj wszystkie składniki z kilkoma łyżkami wody.

Kolacja (340 kcal): Jajka sadzone z warzywami

  • 2 jajka
  • 1/2 awokado 70g
  • duży pomidor 250g
  • 2 kromki chleba graham 62g
  • łyżeczka octu balsamicznego 5g
  • szczypta bazylii suszonej, pieprzu oraz soli

Zrób jajka sadzone na patelni. Przypraw, a następnie przełóż na talerz. Ułóż obok ćwiartki pomidora i awokado. Skrop octem. Zjedz z pieczywem.

DZIEŃ CZWARTY – CZWARTEK

Śniadanie (440 kcal): Frittata z porem i szpinakiem

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mleka 2% tłuszczu 80g
  • 5 pomidorów koktajlowych 100g
  • kawałek pora 60g
  • mała garść szpinaku 20g
  • łyżka oleju rzepakowego 10g
  • 3 łyżki świeżej bazylii 20g
  • 3 łyżki otrąb owsianych 30g
  • szczypta soli oraz pieprzu
  • 2 kapsułki AcaLuxin

Posiekany por i szpinak podduś na oleju. Białka jaj ubij na sztywno, a następnie wymieszaj z żółtkami i mlekiem. Dodaj otręby, zieleninę, olej i przyprawy. Wymieszaj delikatnie i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki pomidora. Zapiecz w 150-ciu stopniach do momentu, aż masa jajeczna się zetnie. Po zjedzonym śniadaniu przyjmij dwie kapsułki AcaLuxin popijając szklanką wody.

Śniadanie II (250 kcal): Ananas z pianką

  • 4 plastry ananasa 160g
  • łyżeczka miodu 7g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • 2 łyżki mleczka kokosowego 40g
  • szczypta cynamonu

Plastry ananasa włóż do naczynia żaroodpornego i skrop sokiem z cytryny. Zapiecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 150 stopni. Mleczko kokosowe ubij mikserem na piankę. Dodaj miód i wymieszaj z cynamonem. Piankę wyłóż na ananasa.

Obiad (540 kcal): Leczo z bakłażana i cukinii

  • 1/2 małego bakłażana 130g
  • 1/2 cukinii 140g
  • 1/2 puszki pomidorów 140g
  • 1/2 papryki 75g
  • łyżka oleju rzepakowego 10g
  • duży ząbek czosnku 6g
  • 6 łyżek dzikiego ryżu 60g
  • 3 łyżeczki orzechów ziemnych 15g
  • łyżka świeżej kolendry 5g
  • szczypta soli, pieprzu, oregano oraz mielonej kurkumy

Bakłażan pokrój w plastry. Oprósz solą i odstaw na kilkanaście minut, następnie podsmaż z dwóch stron na patelni dodając łyżkę oleju. Dodaj plastry papryki i cukinii. Podlej wodą i podduś. Dodaj posiekany czosnek, orzechy i resztę przypraw, a następnie pomidory i duś do miękkości. Udekoruj kolendrą. Zjedz z ugotowanym ryżem.

Podwieczorek (240 kcal): Koktajl bananowo-jeżynowy

  • duża garść świeżych lub mrożonych jeżyn 80g
  • mały banan 80g
  • 3/4 szklanki mleka sojowego 125g
  • łyżeczka płatków migdałów 5g

Banan zmiksuj z mlekiem. W trakcie miksowania dodaj jeżyny. Możesz wcześniej przetrzeć je przez sitko. Ponownie zmiksuj i posyp płatkami migdałowymi przed podaniem.

Kolacja (380 kcal): Lekka ryba po grecku

  • filet z dorsza bez skóry 180g
  • mała cebula 20g
  • średnia marchewka 120g
  • obrany korzeń pietruszki 70g
  • plaster selera korzeniowego 70g
  • 2 łyżki posiekanego pora 20g
  • 1/3 szklanki puree z pomidorów 80g
  • 4 łyżki natki kolendry 16g
  • łyżka oleju rzepakowego 10g
  • szczypta mielonej papryki słodkiej, soli, pieprzu oraz pieprzu cayenne

Warzywa korzeniowe obierz i zetrzyj na tarce, a cebulę i pora pokrój w plasterki. Cebulę podduś na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodaj przyprawioną rybę i podsmaż delikatnie z obu stron. Dodaj resztę warzyw i pozostały olej. Wszystko podlej niewielką ilością wody. kiedy warzywa będą miękkie, wymieszaj z pomidorami i przypraw do smaku. Posyp natką kolendry.

DZIEŃ PIĄTY – PIĄTEK

Śniadanie (420 kcal): Kokosowa chia z musem brzoskwiniowym

  • 3 łyżki nasion chia 30g
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego 100g
  • średnia obrana brzoskwinia 140g
  • garść borówek amerykańskich 20g
  • 3 łyżki soku z pomarańczy 20g
  • łyżka wiórków kokosowych 10g

Chia zalej mleczkiem i odstaw na noc. Rano wymieszaj z wiórkami, posyp owocami, a następnie skrop sokiem. Po zjedzonym śniadaniu przyjmij dwie kapsułki AcaLuxin popijając szklanką wody.

Śniadanie II (250 kcal): Tosty z awokado i rzodkiewką

  • 2 kromki chleba żytniego razowego 60g
  • 1/2 awokado 70g
  • 5 rzodkiewek 50g
  • 2 łyżki szczypiorku 16g

Pieczywo zapiecz w piekarniku do zrumienienia. Rozsmaruj awokado na pieczywie, rozłóż plasterki rzodkiewek i posyp szczypiorkiem.

Obiad (510 kcal): Makaron z musztardowym tofu

  • makaron razowy 70g
  • 3 plastry twardego tofu 60g
  • garść różyczek kalafiora 80g
  • łyżka oliwy 10g
  • łyżka oleju rzepakowego 5g
  • 2 łyżki soku z cytryny 12g
  • 3 pomidory suszone w oliwie 15g
  • łyżeczka sosu sojowego o obniżonej zawartości sodu 3g
  • gałązka świeżego rozmarynu 3g
  • 1/2 papryczki chili 3g
  • ząbek czosnku 5g
  • szczypta mielonego pieprzu
  • liść laurowy

Tofu natrzyj olejem, wyciśniętym czosnkiem, sokiem i przyprawami. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Ugrilluj na patelni bez tłuszczu. ugotuj makaron al dente, odcedź i ponownie włóż do garnka. Skrop oliwą. Dodaj pomidory, papryczkę, rozmaryn, liść laurowy i różyczki kalafiora. Podrzej, wrzuć tofu i skrop sokiem.

Podwieczorek (260 kcal): Koktajl z gruszki i awokado

  • średnia gruszka 160g
  • 1/2 awokado 70g
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy 125g

Zmiksuj wszystkie składniki. Możesz dodać trochę wody, aby koktajl nie był za gęsty.

Kolacja (350 kcal): Sałatka z cukinii i pomidorów

  • mała cukinia 120g
  • średni pomidor 120g
  • garść szpinaku 20g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • 3 łyżeczki oliwy 15g
  • łyżka słonecznika 10g
  • łyżka kiełków, np. brokułów 10g
  • 2 łyżki komosy ryżowej 20g
  • 2 łyżki natki kolendry 8g
  • łyżeczka octu jabłkowego 5g
  • szczypta czarnego pieprzu

Cukinię pokrój w cienkie plastry, następnie wymieszaj ze szpinakiem i natką. Skrop oliwą i przypraw. Dodaj cząstki pomidora i pestki słonecznika. Skrop octem i sokiem z cytryny. Sałatkę posyp ugotowaną komosą.

DZIEŃ SZÓSTY – SOBOTA

Śniadanie (410 kcal): Jaglanka z owocami

  • 5 łyżek kaszy jaglanej 50g
  • małe jabłko 90g
  • mały banan 90g
  • 2/3 szklanki mleka sojowego 175g
  • łyżeczka pasty tahini 14g
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 kapsułki AcaLuxin

Jaglankę ugotuj na mleku. Cały czas mieszaj, aby kasza się nie przypaliła. Pod koniec dodaj kawałki banana. Gotową jaglankę wyłóż do miseczki. Dodaj starte jabłko oraz tahini i wymieszaj. Po zjedzonym śniadaniu przyjmij dwie kapsułki AcaLuxin popijając szklanką wody.

Śniadanie II (240 kcal): Marchewkowe pałeczki z dipem

  • 2 średnie marchewki 120g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • mały ząbek czosnku 3g
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 80g
  • łyżeczka pasty sezamowej tahini 7g

Jogurt wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny i tahini. Marchew pokrój w słupki i zjedz ją z przygotowanym dipem.

Obiad (540 kcal): Pstrąg w migdałach z fasolką szparagową

  • filet z pstrąga 140g
  • 4 łyżki natki pietruszki 16g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • łyżka oleju 10g
  • 2 średnie ziemniaki 160g
  • 1/3 opakowania mrożonej , zielonej fasolki szparagowej 150g
  • korzeń pietruszki 70g
  • łyżeczka oleju rzepakowego 5g
  • ząbek czosnku 3g
  • łyżka płatków migdałów 10g
  • szczypta soli oraz suszonego oregano

Rybę natrzyj sokiem, czosnkiem i posyp płatkami migdałów. Włóż do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki i pietruszkę obierz i pokrój w słupki. Zblanszuj fasolkę. Ułóż warzywa w naczyniu żaroodpornym z rybą, posyp przyprawami. Skrop oliwą. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż ryba będzie miękka.

Podwieczorek (230 kcal): Płatki gryczane ze śliwką

  • 4 łyżki płatków gryczanych 40g
  • 2 śliwki suszone 30g
  • łyżeczka płatków migdałów 5g
  • 1/2 szklanki wody 125 ml
  • 2 szczypty maku 2g
  • szczypta cynamonu

Płatki, mak i cynamon włóż do miseczki. Zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut. Następnie dodaj cząstki śliwek i pokruszone migdały.

Kolacja (380 kcal): Pieczone warzywa z kuskusem

  • 3 łyżki natki pietruszki 12g
  • mała cukinia 120g
  • średni burak 80g
  • kawałek dyni 60g (lub szklanka mrożonej)
  • 4 łyżki komosy ryżowej 40g
  • łyżka oleju rzepakowego 10g
  • 3 łyżki soku z cytryny 21g
  • 1/2 szklanki gotowej kaszy kuskus 45g
  • 4 łyżki serka koziego 80g

Dynię, plastry buraka i cukinii ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp tymiankiem, sezamem i skrop olejem. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 30 minut. Kasze wymieszaj z natką, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem. Dodaj do warzyw z natką. Udekoruj danie serkiem, skrop sokiem z cytryny.

DZIEŃ SIÓDMY – NIEDZIELA

Śniadanie (440 kcal): Jabłkowy twarożek

  • 1/2 kostki twarogu tłustego 120g
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 60g
  • średnie jabłko 80g
  • łyżeczka miodu 14g
  • 2 kromki chleba żytniego 60g
  • 2 kapsułki AcaLuxin

Utrzyj pokruszony ser z jogurtem. Następnie wymieszaj ze startym jabłkiem. Skrop miodem i zjedz z pieczywem. Po zjedzonym śniadaniu przyjmij dwie kapsułki AcaLuxin popijając szklanką wody.

Śniadanie II (240 kcal): Fasolka z sezamem

  • 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli 180g
  • łyżeczka oliwy 5g
  • 2 łyżki natki pietruszki 12g
  • łyżka sezamu 10g
  • 3 łyżki soku z limonki 21 g
  • szczypta pieprzu oraz kminu rzymskiego

Fasolę podgrzej z oliwą. Dodaj sezam, sok i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.

Obiad (530 kcal): Pomidory faszerowane

  • 2 duże pomidory 550g
  • 1/2 dużej kulki sera mozarella 60g
  • łyżka oleju rzepakowego 10g
  • 3 łyżki kaszy jaglanej, suchej 30g
  • 3 łyżki natki pietruszki 12g
  • łyżeczka orzechów laskowych 5g
  • żółtko jajka
  • duża szczypta kurkumy
  • szczypta soli oraz pieprzu

Z pomidorów odkrój wierzch. Wydrąż i zachowaj. Ugotowaną kaszę wymieszaj z miąższem pomidorów, natką, olejem, żółtkiem i przyprawami. Włóż masę do pomidorów. Ułóż na każdym plasterek sera natarty kurkumą. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej niewielką ilością wody i posyp orzeszkami. Zapiecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Podwieczorek (270 kcal): Mus z dyni i jabłka

  • szklanka obranej dyni 200g
  • jabłko 110g
  • szczypta cynamonu
  • 3 łyżki mleczka kokosowego 60g
  • łyżeczka płatków migdałów 5g
  • łyżeczka miodu 14g
  • 1/3 szklanki wody 80g

Kawałki dyni i jabłka włóż do garnuszka. Podduś z niewielką ilością wody i przypraw. Kiedy składniki będą miękkie, zmiksuj na gładką masę z mleczkiem i miodem. Posyp prażonymi płatkami migdałów.

Kolacja (380 kcal): Potrawka z pieczarkami

  • 2/3 szklanki ugotowanej soczewicy 160g
  • 1/2 szklanki tartej marchewki
  • garść pieczarek 80g
  • mała cebula 50g
  • łyżka oleju rzepakowego 10g
  • szczypta suszonego tymianku, bazylii i pieprzu
  • 2 kromki chleba razowego 62g

Poszatkowaną cebulę podduś na oleju. Po chwili dodaj cząstki pieczarek. Następnie dołóż startą marchewkę. Pod koniec dodaj ugotowaną soczewicę, wymieszaj i przypraw.

Koniec detoksu

Ogromną zaletą tego 7-dniowego detoksu jest to, że nie musimy stosować żadnej fazy przejściowej po jego zakończeniu, jak ma się to w przypadku innych detoksów-głodówek. Wystarczy stosować się do powyższego planu oraz pić odpowiednią ilość płynów (2 litry dziennie).

Po zakończonym detoksie można bez żadnych problemów wrócić do normalnego jedzenia. Jeżeli oprócz detoksu organizmu naszym celem jest również redukcja nadwagi, to należy kontynuować przyjmowanie AcaLuxin do momentu osiągnięcia oczekiwanego efektu.

Jeżeli jednak naszym jedynym celem był detoks i nie chcemy chudnąć, należy stosować AcaLuxin tylko i wyłącznie przez czas trwania detoksu.

Tutaj zakupisz AcaLuxin bezpośrednio ze strony producenta

Dodaj komentarz

error: Content is protected !!
back to top